Aandachtspunten Pijngeneeskunde
Logo ZD

Spoed en verkorte toegangstijd
De polikliniek Pijngeneeskunde biedt de mogelijkheid om patiënten met spoed en verkorte toegangstijd te verwijzen. Echter, door het hoge aanbod van patiënten en de relatief lange wachttijd voor een eerste consult, is de termijn van spoed en verkorte toegangstijd die gehanteerd wordt anders dan bij andere poliklinieken.

Spoedverwijzing: de patiënt wordt binnen één week gepland op de polikliniek, bij de volgende zorgvragen: herpes zoster, wervelinzakking, verdenking CRPS, pijn op basis actieve maligniteit.

Verkorte toegangstijd: de patiënt wordt binnen 4 weken gepland op de polikliniek bij de volgende zorgvraag: acute radiculaire pijn met reeds MRI.

Verwijzingen voor aangezichtspijn 
De vakgroep Anesthesiologie/Pijngeneeskunde van Franciscus beschikt niet over genoeg expertise op het gebied van aangezichtspijn. Regionaal is afgesproken dat deze patiënten gezien worden in het Reinier de Graaf Gasthuis, of in het Maasstad ziekenhuis. U kunt uw patiënten met aangezichtspijn naar één van deze twee instellingen verwijzen. 

Digitaal meedenkconsult
Ook de anesthesiologen-pijngeneeskundigen zijn bereikbaar via ZorgDomein voor een digitaal meedenkconsult. Bijvoorbeeld voor het stellen van vragen over medicatie.