Afdeling Neonatologie start met NeoZorg app
Neozorg

Via de NeoZorg app kunnen ouders, ook als ze niet in het ziekenhuis aanwezig kunnen zijn, in contact blijven met hun baby op de afdeling Neonatologie in Franciscus. 

De app biedt ondersteuning tijdens de uitdagende periode van vroeggeboorte. Ouders blijven via de app constant op de hoogte van de gezondheid en ontwikkeling van hun kind. Via de app wordt gerichte informatie aangeboden over de ontwikkeling van de baby op basis van de (zwangerschaps)termijn en neonatologieverpleegkundigen kunnen via de app 24/7 berichten, foto's en video's delen. 

Ouders kunnen ook gebruik maken van het persoonlijke dagboek in de NeoZorg app. Hier kunnen zij bijvoorbeeld het gewicht van hun kind bijhouden, maar ook foto’s en notities toevoegen. Het digitale dagboek is goed beveiligd, maar kan ook gedeeld worden met familie en vrienden. In de app staat ook betrouwbare en praktische informatie, zoals artikelen over waar je op moet letten tijdens het voeden. Ouders kunnen informatie die aan hen wordt uitgelegd in het ziekenhuis, terugvinden in de app. 

Lancering app
De NeoZorg app is ontwikkeld in samenwerking met Synappz Digital Healthcare en Amsterdam UMC. De app is per direct beschikbaar voor ouders. Wij kijken uit naar de positieve impact die dit zal hebben op de zorgervaring van de ouders.