Geen wachtlijst voor endoscopisch onderzoek in Franciscus
Franciscus Gasthuis en Vlietland

Door het creëren van extra capaciteit in het scopie centrum in Franciscus Vlietland, extra inzet van personeel en ook door de gewijzigde richtlijn voor poliepsurveillance is in het afgelopen jaar de wachtlijst voor endoscopisch onderzoek weggewerkt.

Dit betekent dat er momenteel geen wachtlijst is voor dit onderzoek (gastro- en colonoscopie)  in Franciscus en dat patiënten op korte termijn een endoscopisch onderzoek kunnen ondergaan. Voor een gastroscopie kunt u uw patiënt verwijzen via ZorgDomein - verwijsproduct ‘diagnostiek oesophago, gastro en duodenoscopie’. Voor de aanvraag van een colonoscopie verwijst u uw patiënt regulier naar de polikliniek MDL. Als er sprake is van een indicatie voor een scopie, dan volgt er een intake en scopie in het scopiecentrum. Alle aanvragen worden op spoed en indicatie getrieerd. De gemiddelde wachttijd is 8 dagen.

Er is helaas (regionaal) nog wel een wachttijd voor een eerste bezoek aan de polikliniek MDL. Met de ziekenhuizen in de regio wordt hieraan gewerkt. Het doel is door middel van regionale samenwerking ook de wachttijd voor nieuwe patiënten op de poliklinieken te verminderen.