Optimalisatie van ZorgDomein verwijzingen naar Hartis Telezorg
Franciscus Gasthuis en Vlietland

In augustus informeerden wij u over de samenwerking van Franciscus Gasthuis & Vlietland met Hartis Telezorg, voor de uitvoering van eerstelijns hartritmediagnostiek. 

De verwijsprocedure via Zorgdomein voor eerstelijns hartritmediagnostiek is sindsdien verbeterd. Er is een automatische koppeling geïmplementeerd die aanvragen van huisartsen voor eerstelijns Holter- en Eventonderzoeken bij Franciscus, automatisch bij Hartis aflevert. Dit vervangt het eerdere handmatige administratieve proces dat werd uitgevoerd door de functielaboranten van de polikliniek cardiologie van Franciscus. 

Als huisarts zult u, behalve dat uw patiënten het ‘Holter aan Huis’ pakket sneller ontvangen, niets van deze verandering merken. Indien u nog niet bekend bent bij Hartis zullen zij bij een eerste verwijzing wel contact met u opnemen om toegang tot het portaal van Hartis voor u te regelen. Hier vindt u per patiënt het analyserapport met ritmestroken, de conclusie en het advies.

Bij een mogelijke verwijzing van uw patiënt naar de Cardioloog n.a.v. eerstelijns hartritmediagnostiek, vragen wij u vriendelijk de uitgebreide rapportage met de verwijzing mee te sturen. Voor vragen of het verkrijgen van toegang tot het Hartis Portaal kunt u contact opnemen met de Hartis Helpdesk via 088-202 46 46.