Updates Gebruikerscommissie Diagnostiek
Franciscus Gasthuis en Vlietland

Hernieuwde Service Level Agreement voor eerstelijns diagnostiek 
De Gebruikerscommissie Diagnostiek (bestaande uit huisartsen en medisch specialisten van de diagnostische afdelingen van Franciscus) komt vier keer per jaar bij elkaar om het aanbod van diagnostiek en de service en kwaliteit van de dienstverlening te evalueren en zo nodig aan te passen. In de afgelopen periode is de Service Level Agreement voor eerstelijns diagnostiek hernieuwd. 

In december 2018 heeft Franciscus Gasthuis & Vlietland met de toenmalige Huisartsenkring WSD een Service Level Agreement (SLA) getekend waarin is vastgelegd dat alle eerstelijns diagnostiek, die nu en in de toekomst in de NHG-standaarden geadviseerd worden, voor de huisarts in de regio Nieuwe Waterweg Noord beschikbaar zullen zijn. Franciscus Gasthuis & Vlietland levert de gevraagde diagnostiek vanuit een ambitie om bij te dragen aan zorg op de juiste plek en medische expertise toe te voegen aan de eerste lijn. Deze service verleent Franciscus aan alle huisartsen in het adherentiegebied van Franciscus. 

 De SLA is in het afgelopen jaar in samenspraak met Zorgorganisatie Eerste Lijn (ZEL) geëvalueerd, herzien én verlengd. De gebruikerscommissie diagnostiek, die in het leven is geroepen om de ontwikkelingen op het gebied van eerstelijns diagnostiek in de gaten te houden en waar nodig aanpassingen te doen in het aanbod, heeft de hernieuwde SLA goedgekeurd. De hernieuwde SLA is getekend door Niels Honig, voorzitter Raad van Bestuur van Franciscus, en Wim Vreugdenhil, voorzitter van de Huisartsencoöperatie WSD. U vindt de SLA en een overzicht van de eerstelijns diagnostiek op onze website.